16 Haziran 2011 Perşembe

The Killing




Mad Men ile ortalığı kasıp kavuran, almadık ödül bırakmayan AMC kanalının yeni polisiye drama dizisi huzurlarınızda: The Killing. The Killing 2007 Danimarka yapımı (aynı isimli) dizi olan Forbrydelsen'den birebir uyarlama. Konusuna gelecek olursak; Ortada bir cinayet var: Rosie Larsen'i Kim Öldürdü?

Rosie Larsen anlatıldığı kadarıyla oldukça temiz (uyuşturucu kullanmayan, içki ve sigara içmeyen anlamında), okulunda az biraz başarılı, kendi halinde bir kızdır. Ekrana yansıyan ailesinden anladığımız kadarıyla sevgi dolu bir ailede 2 küçük erkek kardeşle mutlu mesut yaşamaktadırlar. Tek falsosu şımarık bir zengin çocuğuyla yaşadığı oldukça kısa süreli aşk!
Dizi, işini bırakıp evlenmek ve tek oğluyla birlikte Kalifornia'ya taşınmak isteyen kadın dedektif Sarah Linden'in (Mireille Enos) bu cinayeti araştırmakla yolculuğunu ertelemek zorunda kalmasıyla başlar. Ve cinayet araştırması gün be gün ekrana yansıtılmış. Rosie'nin cesedinin bir belediye başkanı adayının kampanya araçlarının birinin içinde, gölün dibinden çıkmasıyla cinayete siyaset de karışır ve böylece hayatlar ortak noktada birleşir: Rosie'nin ailesinin kızlarının ölümünden sonra parçalanmış hayatı; dedektif Sarah Linden'in yoluna koymaya çalıştığı cinayet nedeniyle alt-üst olan yaşamı, belediye başkanı olmaya çalışan bir politikacının (Bill Campbell) dillere düşmek üzere olan özel durumu ve Sarah Linden'le ortak çalışan genç ve asi dedektif Stephen Holder (Joel Kinnaman) 'ın kendine has yöntemleri.
İzledikçe tutkuyla bağlanılan ve nefesinizi tutarak bir sonraki bölümü bekleyeceğiniz bir dizi. Şiddetle olmasa da tavsiye ediyorum. Bu arada ilk sezonun 13 bölüm sürmesi planlanıyor.



6 Haziran 2011 Pazartesi

X-Men: First Class







Marvel'den yılın merakla beklenen filmlerinden olan X-Men:First Class, kahramanlarımızın gençlik yılllarına dönmekte ve X-Men'in nasıl kurulduğunun hikayesini anlatmakta. Film içindeki küçük ayrıntılarda bugünkü bazı olayların nasıl gerçekleştiği ( Prof. X'in neden tekerlekli sandalyede olduğu vb. ) de açıklanıyor. Klasik bir çizgi roman uyarlaması tadındaki film her hikayenin bir başlangıcı vardır kuralına hizmet ediyor. Ben özellikle Magneto rolündeki Michael Fassbender'i çok beğendim.




Mutant - İnsan Savaşı Nasıl Başladı?





Filmdeki belli başlı karakterler.

2 Haziran 2011 Perşembe

The Borgias




Showtime kanalının Tudors'tan sonraki yeni tarihi dizisi The Borgias, tarihte Pope Alexander olarak bilinen Borgia papasının papalığa seçilme sürecinden başlayarak gelişen tarihi olayları konu alıyor. Başroldeki Jeremy Irons'ın Papa Alexander'ı canlandırdığı dizi ilk sezon 9 bölüm olarak yayınlandı. Özellikle siyasi oyunlar, ahlak dışı komploloar ve iktidar mücadelesinde yaşananlar bu aileyi tarihte ilk ''suç'' ailesi olarak tanımlıyor. Ayrıca Cesare Borgia rolündeki François Arnaud ve Lucrezia Borgia rolündeki Holliday Grainger oyunculuklarıyla göz dolduruyor. Tarihi dizileri sevenlere tavsiye olunur.



Cesare Borgia & Lucrezia Borgia




Dizide Vatikana sürgün edilen Cem Sultan'dan (resimdeki) da bahsedilmekte.