29 Temmuz 2011 Cuma

Anadolu Medeniyetleri Müzesi








Geçen hafta Anadolu’nun arkeolojik eserlerini sergileyen ve dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan bir müze olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni ziyaret ettim. Atpazarı semtinde, Ankara Kalesi’nin dış duvarının güneydoğu kıyısında, yeni işlev verilerek düzenlenmiş iki Osmanlı yapısında yer alan müze tarih öncesi çağlardan başlayarak Anadolu'da hüküm sürmüş tüm medeniyetelere ait arkeolojik eserleri barındırıyor. Müzede çektiğim bazı fotoğrafları paylaşıyorum ama mutlaka görülmesi ve uzun uzun gezilmesi gerekli bir müze.






Savaşları, Kralları Ve Filleri Anlat Onlara


"Onlar çocuk, savaşları ve kralları, atları,şeytanları, filleri ve melekleri anlat onlara ama aşk ve benzeri şeyleri de anlatmayı da unutma." şeklinde başlayan kitabın konusu kısaca şöyle:

Leonardo da Vinci’nin projesini reddettikten sonra, kendisinden Haliç üzerinde yapılacak bir köprü planı isteyen II. Bayezid’in davetini kabul eden Michelangelo, 13 Mayıs 1506 günü İstanbul’a ayak basar. İtal¬ya’yı, ardında yarım kalmış bir anıtmezar projesi, kızgın ve eli sıkı bir Papa bırakarak terk eden Michelangelo, hiç tanımadığı, tehlikeler ve güzelliklerle dolu yeni bir dünyanın kapısındadır artık.

Gerçek bir olaydan yola çıkarak baştan sona tarihî dokunuşlarla gelişen ve Rönesans insanının Osmanlı dünyasının gizemleriyle karşılaşmasını incelikli ve özenli bir anlatımla işleyen roman, yaratma edimi ve uygarlığın başka bir kıyısına doğru uzanan ancak yarım kalan bir eserin simgesel anlamı üzerine büyüleyici bir düşünce aynı zamanda.
Tarihin bu unutulmuş birkaç haftasının heyecan verici sırlarının izini süren anlatı, çizdiği yetkin ve şaşırtıcı Michelangelo portresiyle de edebiyata damgasını vuracak nitelikte.

Larry Crowne





Başrollerinde Julia Roberts ve Tom Hanks'in yer aldığı film, işini kaybeden orta yaşlı bir adamın yeniden iş bulabilmek için üniversiteye dönerek hayatı keşfetmesini anlatıyor. Sevimli ve saf Larry Crowne (Hanks) deniz kuvvetlerinden ayrıldığından beri çalıştığı şirkette küçülmeye gidilene kadar süper bir ekip lideri olarak çalışmaktadır. İşsiz kalınca ev kredisini ödemekte zorlanan ve boş günlerinde ne yapacağını bilemeyen Larry, dostları ve arkadaşları Lamar (Cedric the Entertainer) ve B’Ella (Taraji P. Henson) tavsiyelerine ihtiyaç duyar. Sonunda yeni bir başlangıç için yerel üniversiteye gitmeye başlar. Doğu Vadisi Halk Üniversitesi’nde Larry, genç öğrencilerden oluşan renkli bir gruba katılılır. Bunların arasında kendilerine daha iyi bir gelecek kurmaya çalışan güzel Talia (Gugu Mbatha-Raw) ve erkek arkadaşı Dell (Wilmer Valderrama) yer almaktadır. Kendisini de hayrete düşürecek şekilde, hitabet hocası Mercedes Tainot’a (Roberts) aşık olur. Mercedes hem öğretmenliğe hem de kocası Dean’e (Bryan Cranston) karşı olan ilgisini büyük ölçüde yitirmiştir. Mercedes, Larry’deki değişimin ilham verici olduğunu görür. Müthiş bir değişim geçiren bu orta yaşlardaki öğrencisine karşı giderek büyüyen ilgisini de inkar edemez.



Haklı olarak hayatının durma noktasına geldiğini düşünen bu sıradan kişi, hiç beklenmedik bir şey öğrenir. Değerli olduğunu düşündüğünüz her şey elinizden kayıp gittiyse, yaşamak için gerçek nedeninizi keşfedebilirsiniz. Yaz aylarında serin salonlarda hoşça vakit geçirebilinecek bir film.


Harry Potter and the Deathly Hallows : Part 2




Ve macera sona erdi. İlk çıktığı günden beri büyük ilgi gören Harry Potter serisinin son filmi Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 ile bir devir kapandı. Belki de serinin en derli toplu filmleri bu son iki film oldu. David Yates'in yönettiği bu son filmde tüm sırlar açığa çıkıyor ve iyiler/kötüler savaşında kazanan belli oluyor. Her son gibi bu da biraz hüzün veriyor, e kolay değil bir nesil bu seriyle büyüdü.











14 Temmuz 2011 Perşembe

Transformers: The Dark of the Moon



Transformers serisinin 3. filmi vizyonda. Micheal Bay imzalı film klasik çekirdek kadrosunu koruyor ( Megan Fox hariç). Yine bol aksiyon ve özel efektli bir filmle karşı karşıyayız. eğlenceli ve heyecanlı bir 2 saat geçirmek için ideal üstelik 3 boyutlu.