23 Ağustos 2012 Perşembe

Miloš Karadaglić - Latino

Karadağlı klasik gitar sanatçısı Miloš Karadaglić'in bu ikinci albümü en az ilk albümü Mediterráneo kadar başarılı.Bu yaz İstanbul Müzik Festivali kapsamında ülkemize de gelen gitarın yükselen yıldızı Karadaglic, bu albümünde adı üstünde latin klasiklerine gitarıyla hayat vermiş. Özellikle Arjantin asıllı besteci Astor Piazzola’nın en meşhur bestelerinden olan” Libertango” ve “Oblivion”u çok güzel yorumlamış. Şiddetle tavsiye edebileceğim bir albüm. 


 





Albüm hakkında ayrıntılı bilgi için buradan satın almak içinse şuradan bilgi alabilirsiniz.

Myra Antik Kenti


 Tatilde yol üzerinde (Antalya-Marmaris) uğradığımız Myra antik kenti, Demre İlçe merkezinde ve civarında yer almakta olup, aynı adı taşıyan ova üzerinde kurulmuştur. Geçmişte Myros nehrinin (bugünkü Demre Çayı) batısındaki ulaşıma elverişli kanal ile şehrin denizle bağlantısı sağlanmaktaydı. Kanalın diğer yanında yer alan Andriake (Çayağzı) limanından da bölgenin deniz ulaşımı ve ticareti yürütülmekteydi. Myra Antik Kenti özellikle Likya Dönemi Kaya Mezarları ve Roma Dönemi Tiyatrosu ile önemli bir turizm merkezidir. Bu gezi sırasında çektiğim fotoğraflar bazıları şöyle.



Kaya Mezarları


Kaya Mezarları

Antik Tiyatro

Antik Tiyatro


Antik Tiyatro


Kent hakkında ayrıntılı bilgi almak için buradan...

22 Ağustos 2012 Çarşamba

Battalgazi - Eski Malatya


 Bu yaz tatlin başlangıç günlerinde Malatya'da Battalgazi ilçesinde bulunan ve Eski Malatya diye de adlandırılan bölgeyi gezdim. Burada bulunan Ulu Cami, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ve Sanat sokağını gezme fısatım oldu. Burada çektiğim fotoğraflardan bazılarını paylaşıyorum.




Ulu Cami



Ulu Cami
 



Ulu Cami (Eski Minaresi)

Ulu Cami

Ulu Cami

Eski Minare

 
Sanat Sokağı




Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı
Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı
Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı
Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı