19 Kasım 2013 Salı

Sardes (Sart)

Biraz gecikmeli olsa da yazın gezdiğim Sardes antik kentinde çektiğim bir kaç fotoğrafı paylaşmak istedim.







Antik kent hakkında ayrıntılı bilgi için buraya lütfen...

12 Kasım 2013 Salı

CSO -BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜNÜ KONSERİ

10 Ekim'de CSO "Birleşmiş Milletler Günü Konseri"ni ünlü şef Wojciech Rodek'in yönetiminde ve Alexander Markov'un "keman" solistliğinde gerçekleştirdi.


PROGRAM:

GIOACCHINO
Hırsız Saksağan Uvertürü

NICCOLO PAGANINI
1. Keman Konçertosu Re majör Op. 6

DMİTRİ ŞOSTAKOVİÇ
Festival Uvertürü

DMİTRİ ŞOSTAKOVİÇ
The Bolt Bale Süiti

Alexander Markov'un Paganini yorumu hakikaten harikaydı. Salon adeta alkıştan yıkıldı. Sanatçı iki kere bis yaparak bizleri kırmadı. İkinci bölümde orkestra Şostakoviç'in eserlerini başarıyla seslendirdi. Sezonu böylece açtığımız CSO'nun bu seneki programı yine yıldızlarla dolu. Umarım planladığım konserlere gidebilirim.

2013 -2014 Sezonu takip ettiğim yeni diziler

Her sene başında takip ettiğim dizilerin başladıktan 3-4 bölüm sonra iptal edilmelerine çok sinir olurum. Malesef bir çok kaliteli dizi yurtdışında da reyting canavarına kurban edilmekte. Bu sene yeni dizilere başlarken biraz daha tedbirli ve seçici davranmak istedim. Zaten çoğu yeni başladığım dizi kısa (22dk) komedi dizileri. Fakat bu seneki favorim The Blacklist oldu.

The Blacklist


Dizinin konusu ise şöyle: Dünyanın en çok aranan suçlusu Raymond 'Red' Reddington gizemli bir şekilde teslim olur ve birlikte çalıştığı herkesin ismini vermeyi teklif eder. Tek şartı görünürde hiçbir bağlantısı olmayan FBI ajanı Elizabeth Keen (Megan Boone) ile çalışmaktır. Her bölümde yeni bir azılı suçlunun yakalanmasını izlerken, Elizabeth ve Raymond arasındaki gizemin de ortaya çıkmasına tanık oluyoruz. Özellikle James Spader'ın usat işi oyunculuğu ve Megan Boone'un güzelliği diziyi izlenebilir kılan özelliklerden bir kaçı sadece. kesinlikle yılın en iyi dizilerinden. Umarım iptal edilmez.



Mom



Komedi dizilerinden favorilerimden olan bu dizinin kyapımcılığını Chuck Lorre’un üstlenmiş. Dizide Anna Faris baştan çıkarıcı şeylerle ve tuzaklarla dolu bir dünyada iki çocuğunu yetiştirmeye çalışan içkiyi yeni bırakmış bir anneyi, Emmy ödüllü oyuncu Allison Janney ise onun eleştirel ve soğuk annesini canlandırıyor. Christy (Faris) dört aydır ağzına içki sürmeyen ve iyi bir anne olmak, yanlış seçimlerle dolu geçmişini telafi etmek için elinden geleni yapan bir garsondur. Ayıklığı Bonnie’nin (Janney) pasif agresif bir şekilde hayatına yeniden girmesiyle sınanır. Bonnie Christy’nin zaten karmaşık olan ilişkiler çemberine dahil olur: Christy’nin yakışıklı ama evli patron- ve sevgilisi Gabriel (Nate Corddry); restoranın sinirli şefi Rudy (French Stewart); 25 yaşında gösteren 16 yaşındaki kızı Violet (Sadie Calvano); tatlı ama aşırı dürüst oğlu Roscoe (Blake Garrett Rosenthal); sorumluluk sahibi olmayan eski kocası ve Roscoe’nun babası Baxter (Matt Jones) ve Violet’ın hiçbir şeyden haberi olmayan erkek arkadaşı Luke (Spencer Daniels) gibi insanların arasında Bonnie de katılır. Christy hayatındaki yeni yolunda ilerlemeye çalışırken pozitif kalmaya çalışmaktadır. Ama çevresindeki şüpheli destek sistemi ve bozukluklar bu mücadelesini daha da zorlaştıracaktır.

Brooklyn Nine-Nine


Diğer bir komedi dizisi ise polisiye-komedi tadında olan Brooklyn Nine-Nine. Dizide Jake, işinde iyi, yetenekli ve ekibi içinde yakalama oranı en iyi polistir. Ama öteki yandan ciddiyetten yoksun ve sıkı çalışması gerekmemiş biri olarak oldukça da rahat biridir. Ekibe yeni gelen patron, emrindekilerin “rozetin hakkını vermesi” gerektiğini düşünen biri olarak işe koyulur ve Jake’ten başlar. Bu da komik pek çok olayın yaşanmasına sebebiyet verir.Brooklyn 99, New York’lu bir grup dedektifin ekip içi ve suçlularla yaşadığı komik olaylar üstüne kurulu.

Dads




Dizide başarılı bir video oyun şirketinin kurucusu, çocukluk arkadaşı, 30′larında iki adamın hayatı, kendilerince orijinal kişilikleri olan babalarının onların yanına taşınması üzerine karışıyor. Bundan sonra Warner’ın evliliği ve hayatı, Eli’ın zaten karışık olan hayatı ve ikilinin işleri, arkadaşlıkları test edilmeye başlanmış oluyor. Baba rolündeki oyuncuların oldukça keyifli oyunculukları diziye ayrı bir güzellik katıyor.

Hello Ladies


Dizi, güzel insanların büyüleyici dünyasına girebilmek için gerçekleştirdiği girişimlerde başarı sağlayamadığı Los Angeles'ta umutsuzca aşkı arayan Stephen isminde uzun boylu, beceriksiz ve garip bir İngiliz adamın (Stephen Merchant) yaşadıkları üzerine odaklanıyor.
Kendi gerçek yaşam deneyimlerinden ilham alarak senaryoyu kaleme alan ve Life's Too Short, An Idiot Abroad gibi çeşitli yapımlarda kendisini oynarken kamera önünde izlediğimiz Merchant dizide oyuncu olarak yer alıp ana karakteri canlandırıyor. gerçekten çok severek izlediğim dizi bir HBO yapımı ve oldukça beğenerek izlediğimi belirtmek isterim.