18 Ağustos 2014 Pazartesi

Guardians of the Galaxy


MARVEL hakikaten bu süper kahraman filmlerini güzel yapıyor. Avengers, Iron Man, Spiderman ve Captain Amerika derken bu sefer hiç bilmediğimiz karakterlerle dolu bir film karşımızda.







Evet bu defa belki de ismini ilk defa duyduğumuz karakterler mevcut. Amaç galaksimizi kurtarmak gibi klişe bir durum olsa da film çok eğlenceli ve aksiyon dozu oldukça iyi. IMAX 3D izlemenizi (çok geç olmuş olabilir) tavsiye ederim. Karakterlerimiz şunlar;



















Filmin konusu kısaca şöyle: Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan'la başı derde girer. Ronan'ın tek amacı küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un  yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden bu kürenin gücüne ve peşindeki düşmanlarına karşı ne yapacaktır?





Film çok başarılı. Mutlaka izlenmeli bence. Diğer bir artı olarak da film müziklerini gösterebilirim. 70'li yıllardan özenle seçilmiş şarkılar filmin tadını bir kat daha arttırmış. İyi seyirler.
















8 Ağustos 2014 Cuma




Yeniden merhaba.



Uzun bir süredir blog yazılarıma ara vermiştim. Belli bir sebebi olmamasına rağmen nedense içimden pek yazmak gelmedi. Tabi ülkenin içinde bulunduğu hal ve vaziyet de bunda etkili olmadı değil. Bu sürede yapmayı sevdiğim şeyleri yapmaktan da vazgeçtim sanılmasın. Elimden geldiğince nasıl yaşamak istiyorsam öyle yaşadım. Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Okunacak tonlarca kitap, dinlenecek bir dolu müzik ve bizi asla durup beklemeyen de su gibi akıp giden bir zaman var.



Öyleyse devam.