2 Mart 2015 Pazartesi

Monica Molina ile Ankara'da Romantik Bir Gece

Daha önce İstanbul'da sahneye çıkmış fakat hiç Ankara'ya gelmemiş olan, İspanyol aşk şarkılarının büyülü sesi Monica Molina'nın  konserini kaçırmak olmazdı. Biletler çıkar çıkmaz işimi sağlama alıp, konser gününün gelmesini dört gözle bekledim.


Bugüne kadar İspanya'da çıkardığı her albümü ile 'platin' satış statüsüne ulaşan ve Latin Grammy adaylığının yanı sıra pek çok ödül kazanan sanatçının, en iyi şarkılarını bir araya getirdiği Autorretrato albümü yanımda taşıdığım müzik arşivimin ayrılmaz bir parçası haline gelmişti.
Dinleyenlerin içini ısıtan, bir parça melankolik, bir parça umut dolu, ama her zaman romantik bir ses. Değişik ve kendine özgü vokali onu eşsiz kılıyor. Daha önce çok az konserden bu kadar eğlenerek ve keyif alarak çıktığımı hatırlıyorum. Ankara seyircisinin olağanüstü ilgisi karşısında adeta mahcup bir kız çocuğuna dönüşen Molina, bu ilgi karşısında çok mutlu olduğunu gizleyemedi.

 
 
Konser sonrasında CDlerini  imzalayan sanatçı, cana yakın, sempatik ve alçakgönüllü tavırlarıyla izleyicilerden tam not aldı. Eğer bir gün bir yerde konserine rast gelirseniz sakın kaçırmayın derim.
 
 
Benim en sevdiğim şarkı huzurlarınızda...

Miloš Karadaglić Konseri @ Ankara Palas

Geçtiğimiz salı akşamı Ankara'nın belki de tarih kokan son mekanlarından olan Ankara Palas'ta bir dünya yıldızını dinleme fırsatı yakaladım.

 
 Miloš Karadaglić  isminden de anlaşılabileceği üzere Karadağlı bir sanatçı ve klasik gitar alanında dünyanın önde gelen isimlerinden. Sanatçı Deutsche Grammophon firmasından çıkardığı çok satan albümlere sahip. 2011 yılında Gramophone dergisi tarafından yılın en iyi genç sanatçısı ve Echo Klasik yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı ödüllerini alırken, 2012 yılında ise Klasik Brit Ödüllerinde Yılın En iyi Çıkış Yapan Sanatçısı ödülüne layık görüldü.

Konserde solo gitar ile klasikten popülere pek çok eserin gitar uyarlamalarını seslendiren sanatçı 200 kişilik salonda bol bol alkış ve takdir topladı. özellikle Latin ve Akdeniz ezgilerindeki yorumları çok üst düzeydeydi. Son derece sempatik tavırlarıyla seyirciyi etkisine alırken, şarkı aralarında eserlerle ilgili kısa bilgilendirmeler yapması da konsere ayrı bir zevk kattı.



Konser sonrası albümlerini de imzalayan sanatçı, soğuk ve karlı Ankara akşamında ülkemizde her şeye rağmen güzel şeyler de oluyor hissiyle umutlarımızı taze tutmamıza da vesile oldu.