12 Şubat 2013 Salı

Kuçu Kuçu

 Tembellik ve yoğunluk birleşince post yazmak da gecikiyor haliyle. Geçtiğimiz haftalarda izleyip de yazma fırsatı bulamadığım Aysa Prodüksiyonun yeni oyunu Kuçu Kuçu'yu yazmak da bugüne kaldı. Fransız yazar Fabrice Roger'ın eseri olan oyun Kerem Ayan tarafından uyarlanmış ve yine kendisi tarafından yönetilmiş.



İki kişilik oyunumuzda baş rolleri Özgü Namal ve Selen Uçer paylaşıyor. Oyunun konusu ise kısaca şöyle:
''Daha çocukken bundan farklı bir hiyerarşik ilişki içinde bir araya gelen iki kadın, yetişkinliklerinde karşı karşıya geliyor. Popüler olanla çirkin olan, zengin olanla dargelirli... Farkında olarak ya da olmayarak, geçmişin travması peşlerini hiç bırakmamış. Melda, skor tabelasını değiştirmek istiyor, rövanşı almak, bu defa kazanan olmak. Melis, “Hala çocukluk meselelerinde misin?” diyor, kendi atlatabilmiş gibi. Bu iki eski arkadaş, maçı iki eşit insan olarak sürdürebilecek mi?''




Oyunu çok beğendiğimi belirtmem lazım.Gerçi uzun süredir tiyatroya pek gitmediğim ve artan özlemimin beğenmemde rolü olsa da oyunculuklar oldukça başarılıydı. Özellikle Selen Uçer benden tam not aldı. Bir yerde bu oyuna rastlarsanız mutlaka gitmeye çalışın derim.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder