17 Şubat 2015 Salı

Kerem Görsev Trio & Ernie Watts - Emirgân

Bugün size tanıtmak istediğim albüm, ülkemizin önde gelen caz sanatçılarından Kerem Görsev'in Ernie Watts ile birlikte kaydettikleri ''Emirgan'' isimli çalışma.
Hafta sonu bir alışveriş merkezinde sahne alan Kerem Görsev'e imzalatma şansı da  bulduğum albüm kendisinin 15. albümü.

 
Albüm tanıtımından;
 
'' Kerem Görsev`in 15. kişisel albümü "Emirgân" çıktı... 1994 yılında yayınladığı ilk albümü "Hands & Lips"ten bu yana yayınladığı her albümle Türkiyede caz müziğine uzak gözlerin dahi yeniden caza dönmesine neden olan Görsev yeni albümünde, 2010 albümü "Therapy"de London Philharmonia Orchestra ile birlikte çaldığı tenor saksofonun yaşayan en önemli isimlerinden Ernie Watts da eşlik ediyor. Görsev, basta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman`lı triosu ve Ernie Watts ile kuşkusuz hem biten hem gelecek yılın en çok konuşulacak, dinlenecek albümlerinden birine imzasını attı.''



Kerem Görsev Ernie Watts Kağan Yıldız Ferit Odman


Tracklist :
01 Coltrane (04:13)
02 Maasai Mara (05:47)
03 Weekend (06:41)
04 V8 (04:27)
05 Emirgân (08:25)
06 Summer Breeze (04:57)
07 Flying Notes (10:33)
08 Marathi Island (To Toula & Pantelis) (07:40)
09 Mr. Barron (05:11)

Tüm Düzenlemeler : Kerem Görsev


Ernie Watts: Tenor Saksafon
Kerem Görsev: Piyano
Kağan Yıldız: Kontrabas
Ferit Odman: Davul

16 Şubat 2015 Pazartesi

Ozan Musluoğlu - My Best Friends Are Vocalists

Uzun süre blog yazılarına ara verdim. Aslında blogda çok fazla albüm paylaşmıyorum ama artık kısa kısa yeni çıkan beğendiğim albümleri tanıtmak istiyorum.
Türkiye'nin en üretken caz müzisyenlerinden biri olan besteci ve basçı Ozan Musluoğlu'nun dördüncü stüdyo albümü "My Best Friends Are Vocalists" Sony Müzik etiketi ile çıktı.


 
Tanıtım yazısından...
 
''2009'da "Coincidence", 2011'de "40th Day"" albümlerini yayımladıktan sonra 2012'de "My Best Friends Are Pianists" albümüyle efsanevi Ray Brown'ın "Arkadaşlarımdan bazıları..." projesini yeni bir bakışla uyarlayan Musluoğlu, bu kez "My Best Friends Are Vocalists" albümüyle birbirinden değerli müzisyeni bir araya getiriyor.

Fatih Erkoç, Şevval Sam, Gökhan Özoğuz(Athena), Bora Uzer, İlham Gencer, Ceylan Ertem ve Türkiye'nin önde gelen caz vokalistleri Sibel Köse, Ayşe Gencer, Sanem Kalfa, Ece Göksu, Meltem Ege, Dolunay Obruk ve İpek Dinç'in konuk oldugu "My Best Friends Are Vocalists" albümünde aynı zamanda Neşet Ruacan, İmer Demirer, Önder Focan, Sarp Maden, Kamil Özler, Dave Allen, George Dumitriu gibi çok değerli müzisyenler yer alıyor.
"My Best Friends Are Vocalists" albümünün 'house band'inde de Ozan Musluoğlu'na (kontrbas); Şenova Ülker(trompet), Bulut Gülen(trombon), Engin Recepoğulları (saksofon), Uraz Kıvaner, Can Çankaya, Elvan Aracı (piyano), Ferit Odman (davul) gibi caz dünyasinin önde gelen müzisyenleri eşlik ediyor.

Tüm sanatçılara hemen hemen eşit sürenin ayrıldığı albümde vokalistlerin tonuna ve tarzına göre enstrümanlarda yeni ses dengeleri sağlanmış ve her parça için ayarlar yeniden düzenlenmiş.
Dünyanın en iyi kontrbasçılarından Ron Carter'ın "Cazın geleceği çok emin ellerde" diyerek yorumladığı Ozan Musluoğlu'nun "My Best Friends Are Vocalists" albümünde, Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda ödüle değer bulunan "Türkiye'de Caz Belgeseli"nin yönetmeni Batu Akyol tarafından hazırlanan bir de DVD yer alıyor. Bu DVD'de albümde yer alan tüm parçaları solistleriyle birlikte kayıt ânıyla eşzamanlı olarak izleyebileceksiniz.

"My Best Friends Are Vocalists", Türkiye'de cazın daha geniş kitleler tarafından sevilmesi ve dinlenmesi yönünde atılmış en önemli adımlardan biri olacak.
Ozan Musluoğlu'nun "My Best Friends Are Vocalists" albümünün ilk konseri 17 Şubat'ta İş Sanat'ta gerçekleşecek.Albümde yer alan tüm müzisyenlerin eksiksiz olarak yer alacağı bu özel konserde Ozan Musluoğlu ve "en yakın arkadaşlarının" renkli dünyasını kaçırmayın!''


Albüm içeriği
  • Bora Uzer - You're Everything A Love Should Be  
  • Fatih Erkoç - As Long As You Are Here With Me  
  • Sibel Köse - Moon And You  
  • Şevval Sam - Kimse Duymasın  
  • Ayşe Gencer - Istanbul  
  • Sanem Kalfa - Sır  
  • Ece Göksu - Try To Forget  
  • Meltem Ege - Nihavend  
  • Gökhan Özoğuz & Ceylan Ertem - An  
  • B. İlham Gencer & İpek Dinç - Musical Letter  
  • Dolunay Obruk - Alıştırıyorum  
  • Blues For Ayşe