22 Ekim 2012 Pazartesi

CSO & Gülsin Onay Konseri





 Geçen hafta bu sezon ilk defa Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın  bir konserine gittim. Konser hem Birleşmiş Milletler Günü hem de Ulvi Cemal Erkin'e ithaf edilmişti.
Konserin başında orkestra Ulvi cemal Erkin'in en bilinen ve en güzel eserlerinden ''Köçekçe'' yi seslendirdi. Ülkemizin çoksesliliğini en güzel biçimde yansıtan ve sizin elinizde olmadan eşlik ettiğiniz eser, konserin başında coşkuyu iyice artırdı.
Daha sonra ülkemizin harika çocukları projesinden yetişen ve sayılı piyanistlerimizden Gülsin Onay'ın orkestrayla icra ettiği Chopin'in 2.piyano konçertosu bizi bizden aldı. Sanatçı bu başarılı icrasından sonra yoğun alkışlarla birlikte 2 kere bis yaparak seyircinin bu coşkusunu karşılıksız bırakmadı ve araya girildiğinde izleyicinin mutluluğu yüzlere yansımıştı.
Arada usta piyanistle ayak üstü kısa bir sohbet etme ve albüm imzalatma şansı da buldum.




Konserin ikinci yarısında orkestra Tchaikovsky'nin 4.senfonisini seslendirdi. Özellikle 3.ve 4. bölümler bu usta bestecinin dehasını yansıtır karakterdeydi.
Kısacası bu konser sezonunu güzel bir konserle açmış olduk.Umarım keyifli bir sezon olur.


19 Ekim 2012 Cuma

Kısa Kısa Vol.2

Bu aralar okuduğum kitaplar...


Fildişi Karası- Yekta Kopan

Yanlış Bir Adım - James Patterson


 

Yeni Başladığım Diziler


666 Park Avenue


Beauty And The Beast


Arrow

 

 

Severek Dinlediğim Albümler

Patricia Petibon -Nouveau Monde


Carmen -Bizet - Simon Rattle & Berliner Philharmoniker


Avi Avital- Bach

10 Ekim 2012 Çarşamba

To Rome With Love




Woody Allen filmlerine bayılıyorum. Özellikle son iki tanesi bende aniden Barcelona ve Paris'i ziyaret etme isteği uyandırmıştı. Bu defa film belki de Avrupanın en güzel kenti Roma'da geçiyor. Oyuncu kadrosundan gerçekten bahsetmeye gerek yok zaten alt alta yazılınca bu film izlenmeli diyorsunuz. Ama uzun süre sonra Woody Allen'ı kamera önünde görmek çok güzeldi. Üstelik filmdeki en komik ve en başarılı performans da ondan gelmiş. Sinemayı sinema salonunda izlemek gibisi yok, her ne kadar evde HD kalitesinde 5.1 sesle seyretsek te sinemanın yerini tutmuyor. Filmde hakikaten çok güldüm ve eğlendim. Salondan çıkarken hemen en yakın turizm acentasına gidip Roma'ya bilet alasım geldi.Mutlaka izlenmesi gereken bir film. Bakalım Woody Allen sıradaki filmini nerede çekecek, sıra İstanbul'a da gelecek mi?



Woody Allen sette Penelope Cruz ile.

5 Ekim 2012 Cuma

Nicola Benedetti - The Silver Violin


25 yaşındaki popüle İtalyan kemancı Nicola Benedetti'nin Decca etiketiyle çıkan son albümü.Hollywood'un 1930lardan günümüze uzanan romantik film müziklerini başarıyla icra eden sanatçı, özellikle ilk parça olan ve Schindler'in Listesi filmiyle hafızalarımıza kazınan Williams'ın eserini çok başarılı yorumlamış. Neticede dinlenilmeyi hak eden bir albüm ortaya çıkmış.





Şarkı Listesi

1. Schindler's List
2. Tanzlied des Pierrot
3. Tango - Por Una Cabeza - Nicola Benedetti, Ksenija Sidorova, Alexander Sitkovetsky, Leonard Elschenbroich, Alexei Grynyuk
4. 3. Youth (Romance)
5. 1. Moderato nobile
6. 2. Romance: Andante
7. 3. Finale: Allegro assai vivace
8. Ladies In Lavender - Main Theme
9. 2. Andante
10. My Edward & I (from "Jayne Eyre") - Nicola Benedetti, Bournemouth Symphony Orchestra, Kirill Karabits, Alexei Grynyuk
11. Eastern Promises - Nicola Benedetti, Greg Knowles, Bournemouth Symphony Orchestra, Kirill Karabits
12. Tatiana - Nicola Benedetti, Greg Knowles, Bournemouth Symphony Orchestra, Kirill Karabits
13. 1. Nicht zu schnell - Nicola Benedetti, Leonard Elschenbroich, Tom Dunn, Alexei Grynyuk
14. 1. Prelude - Nicola Benedetti, Alexander Sitkovetsky, Alexei Grynyuk
15. Mariettas Lied