31 Mayıs 2010 Pazartesi

Shrek Forever After

SHREK FOREVER AFTER

Bu hafta sonu merakla beklediğim Shrek serisinin son filmini izledim. Diğerlerinde farklı olarak 3 boyutlu olan film her zamanki Shrek kalitesinde hatta serinin belki de en iyisi. Gerçi 3.boyutun filme kattığı o kadar görsel zenginlik var ki belki de bu yüzden bana öyle geldi. Filmin konusu her yerde okuduğumuz gibi; Shrek artık evli ve çocukludur ve bu hayatından sıkılmaya başlamıştır vs.. diye başlıyor ve çok akıcı bir şekilde devam ediyor. Aslında film hiç olmadığı kadar da karanlık öğelere sahip. Benim favori karakterim bu filmde Rumpelstiltskin oldu. Ayrıca Fiona'da hafif bir Zeyna havası sezinleniyor. Cadıların süpürge üzerinde yaptıkları, Harry Potter'ın Quditch maçlarını hatırlattı bana. Şiddetle izlenmesini tavsiye edebileceğim bir film. Özellikle Shrek ve eşek arasındaki diyaloglarda eğlence garanti.


27 Mayıs 2010 Perşembe

Mustafa Ceceli @Cepa AVM Mavi Geceler


Cepa AVM'nin düzenlediği ve geleneksel bir hal almaya başlayan Mavi Geceler konserlerinde 26 mayıs akşamı Mustafa Ceceli sahne aldı. Daha önce sahne performansını izlemediğim sanatçı yeni albüm çıkarmış bir sanatçıya göre oldukça başarılıydı. Sahne hakimiyeti ve seyirci ile iletişimi üst düzeydeydi.Tabi kendi memleketinde sahneye çıkmasının etkisi de vardı mutlaka. Orkestra üyeleri de en az sanatçı kadar iyiydiler. Özellikle hareketli şarkılarda ortamı fazlasıyla ısıttılar.Hiç ara vermeden 1,5 saat sahnede kaldılar. Ayrıca konser belirtildiği gibi tam saatinde başladı ki, bu ülkemizde zor rastlanılan bir durumdur. Sonuçta eğlenceli ve keyifli bir geceydi.








21 Mayıs 2010 Cuma

HUNG



HBO'nun hit dizilerinden bir tanesi daha ülkemizde (E2'de) yayına başladı ve ilk sezonu bitti. Dizide başrolde Thomas Jane ve Jane Adams var. Orta yaşlı, terk edilmiş, beş parasız jigolonun hikayesi olarak adlandırılan dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor. ''Biricik karısını kendinden daha başarılı bir adama kaptıran, hayata karşı her mücadelesi hüsranla son bulan 40’lı yaşlarında bir adam kendine nasıl yeni bir sayfa açar?

Çözümü sekste bulan Ray Drecker’ı, hayatının bu yeni döneminde komik ve zorlu bir macera bekliyor. Bu ekonomik krizde insanın namusuyla hayatını kazanması zor tabii. Ray de bu nedenle en büyük silahını, cinselliğini devreye sokarak hayatını düzene koymanın yollarını arayacak. Artık 20’lerinde olmadığına göre kendisini pazarlamak için yardıma ihtiyacı olacak. Bu noktada devreye arkadaşı Tanya girecek. Böylece jigolo olan Ray ile onun muhabbet tellalı Tanya, TV’nin en komik iş ortaklığına imza atacak.''

Tam bir looser hikayesi olan Hung'ı beğenerek izlemiştik.(Ben tüm bölümleri iki günde bitirdim). Yeni sezon yakında HBO'da çok yakında başlıyor.Yaz günlerinde keyifle izleyecek bir dizimiz olacak.

HBO'da Hung..

20 Mayıs 2010 Perşembe

Pink: Funhouse Tour - Live In Australia

Pink- Funhouse Tour - Live In Australia

Pink'in son albümünün Avusturalya konser kayıtlarından oluşan yeni dvd'si çıktı. Performansı her zamanki gibi süper.Eski ve yeni şarkıların bulunduğu dvdde bonus trackler ve birkaç kısa belgesel de var. Mutlaka seyredilmesi ve dinlenilmesi gereken bir performans.





Şarkı Listesi:

Bad Influence
Just Like A Pill
Who Knew
Ave Maria
Don't Let Me Get Me
Touch Myself
Please Don't Leave Me
U & UR Hand
Leave Me Alone
So What
Family Portrait
I Don't Believe You
Crystal Ball
Trouble
Babe I'm Gonna Leave You
Sober
Bohemian Rhapsody
Crazy
Get The Party Started
Glitter In The Air
Fighter
It's All Your Fault (Bonus Track)
One Foot Wrong (Bonus Track)

Special Features

  • On Tour With P!nk
  • How To "Shred The Gnar"
  • Bloopers
Satın almak için...

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Clone Wars (Star Wars)


Clone Wars (Star Wars)

Sinema filmi Star Wars'tan uyarlanan dizi, serinin 2. ve 3.bölümleri arasında geçen olayları konu almaktadır. 2008 Ağustos ayında 98 dakikalık bir film ile başlayan seri, 2 sezon daha yayınlandı. Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Ahsoka Tano, Padmè Amidala,
C-3PO, R2-D2, Yoda, Kont Dooku, Mace Windu, Asajj Ventress, General Grievous, Palpatine/Darth Sidious ve Jar Jar Binks gibi bir çok karakterin yer aldığı çizgi dizi tüm Star Wars hayranlarının ilgisini kazandı. Ülkemizde Cartoon Network'te Türkçe dublajla izlenebilen animasyon dizisinin 3 sezonu ilgiyle bekleniyor.



Master Yoda


Padme & C3PO



Obi-Wan Kenobi



Anakin Skywalker



Ahsoka Tano

13 Mayıs 2010 Perşembe

Selçuk Altun Kitapları Seçkisi

Senelerce Senelerce Evveldi

Gökyüzünden yeryüzüne zorunlu iniş yapan bir pilotun, İstanbul-Buenos Aires hattında bir aşkın kahramanını arayış hikayesi, arayış sürecine dahil olan kırık aşk hikayeleri ve Edgar A. Poe gizemiyle, çok katmanlı bir roman “Senelerce Senelerce Evveldi”. Selçuk Altun’un “gurme okurlarını” tatmin edeceği muhakkak olan romanda bu kez anlatıcı bir müziksever. Kitabın her adımında müziğe ve tabii edebiyata dair çok şey okuyacaksınız. Ama en temelde, ‘Annabel Lee’ rehberliğinde, aşkın, aşkın hallerine tanık olacaksınız.


&

Annemin Öğretmediği Şarkılar

Faili meçhul bir cinayete kurban gitmiş dâhi babayla muhteris annenin oğlu. İki kadın arasında parçalanmış yazgısının trajik düğümlerini çözmekte kararlı bir (kahr) aman. Toplumun tımarhaneye dönüştüğünü görünce çözümü hastaneye gizlenmekte bulan bir bilge. Peş peşe ısmarlanmış cinayetleri işlerken, ağır ağır filozoflaşan, cellat geleneğinin son temsilcisi. Ülkenin, bir düzine sayı çarpıcılığında özetlenen ana açmazları ve bir küme sözcükle çizilen anti-kent İstanbul portresi.




Daha önceki kitaplarını severek okuduğum yazarın bu iki kitabını ardarda okudum. Her zamanki uslubuyla, insanda merak uyandıran müzik eseri tasvirleri ve aforizmalarla dolu sürükleyici kitaplardı. Artık klasik hale gelmiş kalıp karakterle bezeli kitaplar insana çok şeyler katıyor, en azından bazı konulara karşı merak uyandırıyor. Yeni romanlarını bekliyoruz. Bu arada aforizma ve kısa notlardan oluşmuş 2 kitabını da okuma programıma dahi ettim.

11 Mayıs 2010 Salı

Iron Man 2



Jon Favreau’nun yönettiği ve Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle ile Scarlett Johansson’un oynadığı Iron Man 2, 07 Mayıs 2010’da vizyona girdi.

Milyarder mucit Tony Stark’ın zırhlı Süper Kahraman Iron Man olduğu tüm dünya tarafından bilinmektedir. Teknolojisini orduyla paylaşması için hükümetten, basından ve halktan baskı gören Tony, bilginin yanlış ellere geçmesinden korktuğu için Iron Man zırhının sırrını açıklamak istemez. Tony, yanında Pepper Potts ve James Rhodes ile birlikte yeni ittifaklar kurar ve büyük güçlerle yüzleşir.


İlkini çok beğenmiştim bu da oldukça hoşuma gitti. Zaten Downey JR.'un oynadığı filmler kötü bile olsa oyunculuktan kurtarıyor durumu. Monaco GP sahnesine bayıldım. Scarlet ablamız da çok şık olmuş koyu renk saçlarıyla. Bknz:



Tarkan - Altın Madalyon 1 ve 2



Tarkan Bizanslılara karşı

Arkadaşı Aybek ile karısı Burta'yı öldüren Bizanslıların peşine düşen Tarkan'ın elinde canilerden birinin boynundan kopan altın madalyon vardır.

Günlerce at koşturup Bizans topraklarına giren Tarkan, madalyon sayesinde şehrin kapılarından kolayca geçer. Pazar yerinde, sürücüsü olan genç kızın kontrolünden çıkan bir araba görünce atları büyük bir ustalıkla zapteder ve Vezir Krizafius'un kızı, madalyonun sahibi Yüzbaşı Silas'ın da nişanlısı olan Hera'yı ölümden kurtarır. Katillerin peşini bırakmamaya kararlı olan Tarkan, Yeşiller gurubuyla birlikte, İmparator ve Vezir Krizafius'un tuttuğu ve Yüzbaşı Silas'ın da yer aldığı Maviler'e karşı araba yarışına katılır.

Genç Hunlu'nun hayranları arasında Hera da vardır. Tarkan'ın Bizans'a geldiğini öğrenen Yüzbaşı Silas ise onu ortadan kaldırmak için her yola başvuracaktır.

86 sayfa, 1. hamur, ISBN: 9786055596415; Boyut: 20 x 26 cm; Baskı Tarihi: Nisan 2010
Özgün Dili: Türkçe



Bu kitaplar beni çocukluğuma götürdü.Burak Sezgin'in harika çizgileri ve özgün dili ile tadı damaklarda kalan bir seri geri döndü. Ayda bir seri çıkarılması planlanan kitapların devamını bekliyoruz.

4 Mayıs 2010 Salı

Manga Shakespeare Serisi


Manga Shakespeare serisi Everest yayınlarından çıkan ''şimdilik'' 5 kitaptan oluşan bir seri. Yayıneviyle yaptığım yazışmada serinin diğer kitaplarını da hazırladıklarını bildirdiler.Şu ana kadar çıkanlar; Fırtına, Romeo & Juliet, Hamlet, Machbeth ve 3.Richard. Hikayelerde aslına sadık kalınmış fakat manga olduğundan dolayı olaylar ve kişiler Japon kültürüne uyarlanmış. Çizimler oldukça güzel fakat siyah beyaz. Renkli olması sanırım maliyeti artıracağı için bu yola başvurulmuş. Fiyatları da oldukça iyi (9.99 tl) hatta bazı internet sitelerinde daha uygun seçenekler de var. Türü sevenler zaten kaçırmaz ama herkesin zevkle okuyabileceğini düşünüyorum. Sırada çıkacak üç kitap Othello, A Midsummer Night's Dream ve Julius Caesar olacak. Dört gözle bekliyoruz.

http://www.mangashakespeare.com/







3 Mayıs 2010 Pazartesi

Jacqueline du Pre In Portrait (2004)



Jacqueline du Pré ve the Elgar Cello Concerto dvdsi, ödüllü belgesel yapımcısı Christopher Nupen tarafından hazırlanmış olup 20.yüzyılın en iyi performans sanatçılarından du Pre'nin Elgar'ın bu melenakoloik çello konçertosuyla olan birlikteliğini gözler önüne seriyor.
Dvd içeriğindeki parçalar ve çalanlar:

Elgar, Sir Edward:
Concerto for Cello in E minor, op. 85
New Philharmonia Orchestra - Daniel Barenboim


Beethoven:
Trio for Piano and Strings no 5 in D major, Op. 70 no 1 "Ghost"

Daniel Barenboim - Piano;

Pinchas Zukerman - Violin;

&

Daniel Barenboim

Sir John Barbirolli

William Pleeth
Jacqueline du Pré - Cello




Ürün Detayları

  • Actors: Jacqueline du Pré
  • Format: Classical, Color, DVD, NTSC
  • Language: English
  • Subtitles: German, French, Spanish
  • Region: All Regions
  • Aspect Ratio: 1.33:1
  • Number of discs: 1
  • Rating: NR (Not Rated)
  • Studio: BBC / Opus Arte
  • DVD Release Date: September 21, 2004
  • Run Time: 155 minutes
Link....