11 Nisan 2012 Çarşamba

29.Ankara Müzik Festivali - Fazıl Say Resitali




29.Ankara Müzik Festivalinin  kendi adıma açılışını Fazıl Say resitaliyle yapmış oldum. Biletleri çıktığı gün tükenen konser MEB Şura Salonunda gerçekleşti. Konserde Say, ''İstanbul Albümü'' adlı çalışması ile Beethoven, Mozart ve Chopin'in yapıtlarına yer verdi.




Resitalin ilk yarısında Say sırasıyla Wolfgang Amadeus Mozart'ın ''Alla Turca-Türk Marşı'' başlıklı Kv. 331 La major piyano sonatı, Frederic Chopin'in iki noktürn ve iki etüdüyle Igor Stravinski'nin ''Petrushka'' isimli yapıtlarını yorumladı.



Konserin ikinci bölümünde Ludwig van Beethoven'ın ''Ayışığı Sonatı''nın yanı sıra
Franz Joseph Haydn'ın Fa majör varyasyonlarının ardından da Fazıl Say, orkestra eserlerinden piyano için uyarlamalarından oluşan ''İstanbul Albümü''nü yorumladı.Sanatçı, ''İstanbul Senfonisi'' isimli eserinden ''Nostalji'', ''Hoş Giyimli Genç Kızlar Adalar Vapurunda'' ve ''Haremde Binbir Gece'', keman konçertosundan ''Katibim Çeşitlemeleri'', Herzarfen ney konçertosundan ''Galata Kulesi'', dört el piyano için bestelediği ''İstanbul'da Bir Kış Sabahı'' ile klarnet piyano sonatının ikinci bölümünden ''İstanbul Nocturne'' ile konserini tamamladı. Konser sonunda çok yoğun alkış alan sanatçı iki kez bis yaparak bu keyifli gecenin sonunda izleyenleri adeta büyüleyerek yolcu etmiş oldu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder