27 Mart 2013 Çarşamba

Dar Ayakkabıyla Yaşamak

Geçtiğimiz hafta fırsat yaratıp tiyatroya gittim. Bir gün önce olduğundan da bu oyuna bilet aldım.Genelde oyun hakkında pek araştırma yapmadan giderim tiyatroya ki ön yargısız izleme şansım olsun. Dar Ayakkabıyla Yaşamak, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun sahneye koyduğu Duşan Kovaçeviç'in yazdığı ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan'ın yaptığı sistem eleştirisi olarak adlandırılabilecek bir oyundu. Konusu kısaca şöyle: Özelleştirme sonucu kapatılan bir ayakkabı fabrikası...  Uğradıkları haksızlığa karsı çıkan 5 isçi... İşveren ve medyanın işbirliği ile bu hakli direnişin bir ölüm oyununa dönüşmesi... 


Dekor tasarımı Kaan Güreşçi’ye, giysi tasarımı Candan Günay’a, ışık tasarımı İzzettin Biçer’e ait olan oyunda Mümtaz Aydoğan Mengi, M. Lebip Gökhan, Özden Gököz, Ercan Kılıçarslan, N. Özgün Çoban, Dilek Mengi ve Gülizar Oltulu rol alıyor.


Genel olarak vasat bir oyunculuğun sergilendiği yer yer gülümseten yer yer düşündüren, mesaj kaygılı bir oyundu. Ama yine de hoş bir akşam geçirdiğimi söyleyebilirim.


Son not; sahnede silah olunca mutlaka patlar sözü yine gerçek oldu. Aman siz bu oyunu seyrederseniz silah patladığında benim gibi fazla ürkmeyin.Üstelik de oyundan önce anons ile uyarı yapılmasına rağmen. Bu arada bu yayın tam da Dünya Tiyatrolar Gününe denk geldi. Tüm tiyatroseverlerin günü kutlu olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder