15 Mart 2013 Cuma

Kerem Görsev ve Ankara Caz Festivali


Ankara Caz Festivalinin bu yıl 16.sı düzenlendi. Festival programı yaklaşık 45 günlük bir süreye yayılmış vaziyetteydi ve bu sene ağırlıkla gitar sanatçıları programda yer alıyordu. Programdan seçtiğim sadece 2-3 konser vardı fakat ilk ikisi yarıyıl tatiline rastgeldi ve geriye sadece bu konser kalmış oldu. En son söyleyeceğimi en başta söylemek istiyorum; bu konser tüm festival programına bedeldi benim için.



Kerem Görsev 2010 yılında Londra Filarmoni Orkestrasıyla kaydettiği Therapy albümünün turnesi sayılabilecek bir konserle Ankara'da sahne aldı. CD kaydında yer alan Grammy ödüllü Ernie Watts saksafonuyla Kerem Görsev Trio'ya eşlik ederken ; orkestra olarak Akademik Başkent Orkestrası seçilmişti. Orkestrayı orjinal albüm kaydında da yer alan yine Grammy ödüllü, dünya ünlü sanatçı Alan Broadbent yönetti.



Konserde albümdeki parçaların yanı sıra Kerem Görsev'in gelecek albümünden bir parça ve bazı ünlü caz eserleri de çalınarak bizlere eşsiz bir gece yaşatan tüm sanatçılara teşekkür etmek isterim. Özellikle bis kısmındaki doğaçlamalar ve Kerem Görsev ile Alan Broadbent'in 4 el piyano performansı eşsizdi. Ernie Watts ise yaşına rağmen perfromansıyla neden Grammy ödülünü hakettiğini bir kez daha ispatlamış oldu.

Konser sonrası imza.
Konserin benim için en hoş tarafı ise bisten önce alkış sonrası salonu terk etmeye başlayan bazı seyircilere Kerem Görsev'in söylediği sözlerdi:
- Biz sizin için ta nerelerden kimleri getirdik, siz gidiyorsunuz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder