24 Ocak 2014 Cuma

Mario Frangoulis - Ankara DOB Yeni Yıl Konseri


Ankara Devlet Opera ve Balesinin Yeni Yıl Konseri bu sene Yunanistan'ın Avrupa Birliği dönem başkanlığını alması münasebetiyle, Yunanistan Ankara Büyükelçiliği'nin katkılarıyla dünyaca ünlü tenor Mario Frangoulis'i konuk etti. ANKARA DOB Orkestrasını yine Yunanlı ünlü şef Lukas Karytinos yönetti. Solist olarak da Mario Frangoulis'e bizim dünyaca ünlü sopranomuz Feryal Türkoğlu eşlik etti.


Programın ilk bölümü Mario'nun albümlerinde ve diğer konserlerinde seslendirdiği artık ezbere bildiğimiz Hijo de la Luna, Caruso, Vincero Perdero, Mamma, Luna Rossa ve Granada gibi popüler eserlere ayrılmıştı.


İkinci bölümde ise daha çok Yunanlı bestecilerin eserlerini seslendirildi. Final ise harikaydı. Orkestra sezon içi rutin programından çalmaya alışık olduğu Mikis Theodorakis'in Zorba'sından Strosse to Stroma Sou adlı eseri o kadar coşkulu çaldı ki sahnede Mario Frangoulis ve Feryal Türkoğlu sirtaki bile oynadılar. Yoğun alkışlar sanatçıların 3 kere bis yapmasıyla sonuçlandı. 

Konser bizler için adeta çölde bir vaha gibiydi. 40 yıl düşünsen Ankara'da Mario Frangoulis'i canlı dinleyeceğim aklıma gelmezdi. Bu yüzden Ankara DOB'ne ne kadar teşekkür etsek azdır. Ayrıca Mario -biraz klişe bir tabir olacak ama- adeta bizden birisi gibi içten ve canayakın tavırlarıyla gönülleri fethetti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder