6 Kasım 2014 Perşembe

Bilkent Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Bayramı Konseri


Bilkent Senfoni Orkestrası 2014-2015 sezonun açılışını Cumhuriyet Bayramı Konseri ile yaptım.

 
Konser programı şöyleydi:

Christoph Mathias Mueller, ÅŸef
Valeriy Sokolov, keman

F. Köksal
Imaginary Spaces for Chamber Orchestra

P.I. Tchaikovsky

Concerto for Violin in D major, Op.35

Symphony No.3 in D major, Op.29

Konserde ilk önce yaşayan bir bestecinin (F.Köksal) eserinin orkestra tarafından ilk defa seslendirilmesi gerçekleştirildi. Kendisi de salonda ön sırada dinleyiciler arasındaydı. Konserden önce şef Mueller eser hakkında kısa bir bilgilendirme sundu. Bölümlerde neler anlatıldığını küçük örneklerle çaldırarak eserin daha iyi anlaşılmasını sağladı. Oldukça eğlenceli geçen bu bölümde İngilizce bilmeyenler biraz sıkıldı hatta arkamda oturan yaşlı iki teyze bayağı bir söylendi ''Bu adam ne diyor '' diye.
Daha sonra yetenekli kemancı Valeriy Sokolov orkestrayla beraber Tchaikovsky'nin meşhur keman konçertosunu seslendirdi. Sanatçı özellikle sololarda oldukça başarılıydı.

Aranın ardından orkestra bu sefer yine Tchaikovsky'nin 3.senfonisini seslendirdi.

Bu sezonu anlamlı bir konserle açmış olduk. Bu sezon oldukça zengin bir program sunan Bilkent Senfoni cumartesi akşamlarımızı keyiflendirmeye devam edecek. Zira hemen yakında 8 Kasım Anna Vinnitskaya ve 22 Kasım'da Ingulf Wunder konserleri için biletlerimi aldım bile. Bu dünyaca ünlü sanatçıları oldukça makul ücretlerle izlememizi sağlayan BSO'ya ne kadar teşekkür etsek azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder