7 Ocak 2015 Çarşamba

FANTASTURKA 'Türk İşi Fantastik Filmler Festivali'

Ankara Kısa Filmciler Derneği bünyesinde düzenlenen FANTASTURKA 'Türk İşi Fantastik Filmler Festivali' bu yıl 3. kez düzenlendi.


Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlenen film gösterimleri ücretsizdi. Ben de festival kapsamında iki güzel film izleme fırsatı buldum.
Filmlerden ilki yönetmen Yılmaz Atadeniz'in ''Yılmayan Şeytan'' isimli filmiydi.


Filmin sonunda filmin baş rol oyuncusu Sayın Kunt Tulgar'ın katıldığı bir şöyleşi de gerçekleşti. Oldukça keyifli geçen bu söyleşide Tulgar o zaman ki film çekilme koşullarını efekt ve dekorlar için hangi yollara başvurduklarını ve çekilen sıkıntıları anlattı. Ayrıca filmle ilgili anılarından örnekler vererek bizlerden gelen soruları da içtenlikle yanıtladı.

İzlediğim 2. film ise daha eski bir kült yapım olan ''Drakula İstanbulda''.


Siyah-beyaz olan  Mehmet Muhtar'ın yönetmenliğini üstlendiği 1953 tarihli korku filminde, Kont Dracula'nın İstanbul'u ziyareti ve Türk Vampir Avcılarının onunla mücadelesini izledik. 

Festivalin her sene gerçekleşmesinin dileyerek tüm katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Sinemamızın 100.yılında, sinema tarihimizin bu kült ve hakikaten fantastik filmlerinin unutulmamasını diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder