2 Mart 2015 Pazartesi

Miloš Karadaglić Konseri @ Ankara Palas

Geçtiğimiz salı akşamı Ankara'nın belki de tarih kokan son mekanlarından olan Ankara Palas'ta bir dünya yıldızını dinleme fırsatı yakaladım.

 
 Miloš Karadaglić  isminden de anlaşılabileceği üzere Karadağlı bir sanatçı ve klasik gitar alanında dünyanın önde gelen isimlerinden. Sanatçı Deutsche Grammophon firmasından çıkardığı çok satan albümlere sahip. 2011 yılında Gramophone dergisi tarafından yılın en iyi genç sanatçısı ve Echo Klasik yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı ödüllerini alırken, 2012 yılında ise Klasik Brit Ödüllerinde Yılın En iyi Çıkış Yapan Sanatçısı ödülüne layık görüldü.

Konserde solo gitar ile klasikten popülere pek çok eserin gitar uyarlamalarını seslendiren sanatçı 200 kişilik salonda bol bol alkış ve takdir topladı. özellikle Latin ve Akdeniz ezgilerindeki yorumları çok üst düzeydeydi. Son derece sempatik tavırlarıyla seyirciyi etkisine alırken, şarkı aralarında eserlerle ilgili kısa bilgilendirmeler yapması da konsere ayrı bir zevk kattı.



Konser sonrası albümlerini de imzalayan sanatçı, soğuk ve karlı Ankara akşamında ülkemizde her şeye rağmen güzel şeyler de oluyor hissiyle umutlarımızı taze tutmamıza da vesile oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder