5 Nisan 2016 Salı

Foxcather

Spor filmlerini çok seviyorum. Bu sefer de Amerikan Güreş ''Efsanesi'' Mark Schultz ve abisi Dave Schultz'un hikayesine tanık oluyoruz.


Başroldeki Steve Carrell  bir komedyen olmasına rağmen olağanüstü  bir performans sergilemiş. Yine Schultz kardeşlerde Channing Tatum ve Mark Rufalo da çok başarılı. Ucu Türk güreşine de dokunan bu hikayede başarı ve başarızılığa giden yol anlatılmış. 


Konusu kısaca şöyle: Gerçek olaylardan yola çıkılarak beyazperdeye aktarılan Foxcatcher Takımı, eksantrik bir milyoner olan John du Pont ve iki şampiyon güreşçi olarak nam salan Mark ve Dave Schultz kardeşler arasındaki trajik ilişkinin karanlık ve büyüleyici hikayesini anlatıyor. Altın Madalya sahibi genç güreşçi Mark Schultz, 1988 Seul Olimpiyatları için bir ekip oluşturmak için zengin varis olan John du Pont tarafından son derece ihtişamlı olan  Pont mülküne davet edilir. Shultz nihayet saygın kardeşi, Dave’in kanatlarının altından sıyrılarak dışarı adım atabilmek umuduyla, bu eşi bulunmaz fırsata gözü kapalı "evet" der. Gizli ihtiyaçları doğrultusunda aradığı motivasyonu elde eden du Pont, dünya standardında bir güreş takımını oluşturarak hem annesinin hem de etrafındaki diğer insanlara kendisini kanıtlamayı hedefler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder