2 Ocak 2013 Çarşamba

The Hobbit – Unexpected Journey (IMAX 3D)

Yüzüklerin Efendisi gibi bir efsane serinin ardından, tıpkı diğer başarılı serilerde olduğu gibi, hikayenin öncesinin anlatılıdığı filmler yapılmaya devam ediliyor. Yönetmen koltuğunda Peter Jackson üstad oturunca filmin beklentisinin yüksek olması kaçınılmaz.



Konuya gelecek olursak; Cüce kral Thorin ve halkı krallığını ele geçiren bir ejderha yüzünden yıllar boyu ülkesinden uzakta esaret altında yaşamak zorunda kalmıştır. Thorin, Gloin, Oin, Balin, Dwalin, Bofur, Bifur, Kili, Fili, Dori, Nori, Ori ve Bombur ve Bilbo! İşte bu 14 cüce ve Gandalf ile uzun bir yolculuğa çıkarlar. Krallıktaki altınların içinde yatan Ejderha Smaug’tan kurtulmak ve krallığı geri almak üstüne başlayan bu macerada Bilbo, Gandalf’ın seçimi ile cüceler ekibine Hırsız olarak yardımcı olacaktır. Ancak işin komik tarafı Bilbo ne hırsızdır ne de eli çabuk bir karakterdir. Bir anda kendini olayların içinde bulan Bilbo bambaşka bir dünya  ile tanışacaktır.


Filmi genel olarak başarılı bulduğumu ve zevkle izlediğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Özellikle yer altında geçen aksiyon (kovalamaca) sahneleri muhteşemdi.


Filmde Gollum'la tanışıyoruz ve yüzüğün Hobbitlere nasıl geçtiğini de görüyoruz. Bu tarz filmlerden hoşlananların kaçırmaması gereken bir film. Hele IMAX'de izlemek ayrı bir zevk.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder