12 Şubat 2013 Salı

H J Lim ve Bilkent Senfoni Orkestrası Konseri

Daha önce hiç gitme fırsatı bulamadığım Bilkent Senfoni Orkestrası konserlerine, sene başında ilan edilen programı görünce ajandama derhal kaydettiğim ve biletler çıkar çıkmaz aldığım H J Lim konseriyle başladım. Bu seneki programda Alice Sara Ott ile birlikte beni en çok heyecanlandıran solist olan H J Lim bugüne kadar Beethoven'in bütün sonatlarını kaydeden en genç (24 yaşında) piyanist olarak biliniyor. EMI plak şirketinin yıldız sanatçılarından olan Lim, 2012'de ABD ve Kanada'da, Billboard Classical Overall Chart ve Classical iTunes Charts'da, şimdi ise bütün dünyada bir numara olan ilk ve tek klasik piyanist olarak bilinmektedir.

  

Programda sanatçı Beethoven'ın Do minör Op.37, 3 nolu Piano konçertosunu seslendirirken seyircinin ısrarlı alkışları karşısında 3 kere bis yaparak bu eşsiz müzik zevkini taçlandırmış oldu. Kendisini canlı dinlemenin benim için oldukça büyük bir keyif olduğunu söylemedenedemeyeceğim.
Aranın ardından orkestra şef Işın Metin yönetiminde Wagner'in Tristan ve Isolde operasının üvertürünü ve sonrasında da Beethoven'ın pek fazla çalınmayan ve bilinmeyen  4. Senfonisini seslendirerek geceyi noktaladı.


Sanatçı hakkında daha fazla bilgiyi buradan ve şuradan edinebilirsiniz.

Sanatçının tüm Beethoven sonatlarının kaydına ise şuradan ulaşabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder