5 Şubat 2013 Salı

Kısa Kısa 2013 - Vol. 1

Uzun süredir blogu ihmal ettim istemeden de olsa. Aslında izlediğim bir sürü film, okuduğum kitaplar ve yeni çıkan albümler oldu. arayı kapatmak için toplu gösterim gibi bunlardan bahsedebilirim sanırım. Önce filmler.

Life Of Pi


Yann Martel'in aynı adlı romanından uyarlanan Ang Lee'nin filmini çok beğendim. Sinemada 3 boyutlu izlediğim film görsel açıdan olduğu kadar işlediği konu ve sondaki insanı çelişki içerisinde bırakan durumla bende ayrı bir yer etti.


Killing Them Softly

Brad Pitt'in harika oyunculuğuyla öne çıkan bir film.Özellikle bolca küfür içeren diyalogları nedeniyle gündemi meşgul eden filmin ilginç bir hikayesi var. Şiddet dozu biraz fazla ve uzun diyalogları olsa da beğenerek izledim.


Jack Reacher

Bir keskin nişancı ateşiyle ölen 5 insanın ardından yakalanan zanlının sorgu sırasında Jack Reacher'ı bulun demesi ve kendiliğinden ortaya çıkan eski asker Jack (Tom Cruise)'in olayın iç yüzünü açığa çıkarmasını konu olan film, düzeyli aksiyon sahneleri ve Tom Cruise'un iyi oyunculuğuyla öne çıkıyor. 


Kitaplara gelecek olursak...

Şiirin Kızkardeşi Öykü

Buket Uzuner'in öykü kitabı aralarda sıkıldıkça okuduğum bir kitap oldu. Yazarın üslubunu sevdiyseniz hoşunuza gidebilecek öykülerden oluşuyor. Yalnızca 2012 yazında çıkan  Yazın Öyküleri kitabında bu hikayelerden bazıları yer almakta.


Aşık Kemiği


29 yıllık kısa ömrüne 3 kitap sığdıran Fransız yazar Albertine Sarrazin'in "Aşık Kemiği", hapis hayatından kurtulsa da bir nevi kendi hapishanesine mahkum olan Anne'in hikayesini anlatıyor bizlere.Kendi yaşam öyküsünden esintiler de sunduğu söylenen roman benim için ilginç bir okuma deneyimi oldu.


Albümlere gelecek olursak da kimi yeni çıkan ve kimi de severek dinlediğim albümler şunlar;

Autumn Leaves-Nicki Parrot 


Live At BBC -Amy Winehouse


Berlioz & Ravel - Veronique Gens


İçimde Aşk Var - Şenay Lambaoğlu



2 yorum:

  1. Son dönem izlediğim en iyi filmlerden biri Pi'nin Yaşamı. Çok etkiledi beni.

    YanıtlaSil
  2. Evet özellikle finaldeki, çocuğun hayvanların yerine insanları koyarak sigorta şirketi yetkilelerine anlattığı hikaye insanda acauip bir etki bırakıyor.

    YanıtlaSil