24 Mayıs 2013 Cuma

Quartet

Geçtiğimiz hafta sonu film izleme niyetiyle hard diskimdeki filmlerin arasında gezinirken seçtiğim ve izlemeye karar verdiğim film zaten ülkemizde de geçen hafta vizyona girmiş. İsmine bakınca her halde yaylı çalgılar dörtlüsünün hikayesinin anlatıldığı bir film olabileceğini düşünmüş, fazla ayrıntılı bilgi edinmeden de izlemeye başlamıştım.

Filmi Dustin Hoffman yönetmiş. Başrollerde ise Maggie Smith, Tom Courtenay, Billy Connolly, Pauline Collins ve Michael Gambon gibi eski kuşak (yaşlı demeye dilim varmıyor zira harika oyunculuklar sergiliyorlar) oyuncular yer alıyor. Film yaşları ilerleyen eski müzisyen ve opera sanatçıların kaldığı bir bakım evinde geçiyor. Geleneksel olarak yıl sonlarında bakım evi sakinlerinin gerçekleştirdikleri gala gecesi konseri hazırlıkları süresince olan olaylar aktarılıyor. Tam bu arada bakımevine Jean Horton (Maggie Smith) isimli çok şöhretli bir eski opera sanatçısı geliyor. Daha önce onunla birlikte Rigoletto operasında başrol oynamış diğer üç sanatçı Jean Horton'u gala gecesinde sahneye çıkmaya ikna etmeye çalışıyor zira kendisi uzun süredir sahne almıyor ve şarkı söylemek istemiyor. Bu arada ekipteki Reginald "Reg" Paget (Tom Courtenay) ile Jean arasında zamanında yaşanmış ve hüsran ile sonuçlanmış ilişki de gündeme geliyor ve bir anlamda eski defterler karıştırılıyor.

Çok başarılı oyunculuklar ve harika müzikler eşliğinde film akıp gidiyor ve bizlere güzel bir aşk ve dostluk hikayesi anlatıyor. Tabi filmi izledikten sonra ertesi gün Devlet Opera ve Balesi'nde ''Rigoletto'' operasına gidecek olmam da kaderin bir cilvesi galiba. Özellikle filmin sonunda bu Dörtlü'nün söylediği parçayı operada daha bir dikkatli dinledim ve karşılaştırma yapmaktan da kendimi alamadım. İzleyin beğeneceksiniz.

Filmin IMDB linki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder