19 Haziran 2013 Çarşamba

Cehennem - Dan Brown

Dan Brown'ın merakla beklenen veya yapılan promosyon ve pazarlama çalışmalarıyla merakla bekletilen de diyebileceğimiz kitabı Cehennem 14 Mayıs'ta çıktı. Diğer kitaplarını okumuş ve beğenmiş bir okur olarak bunu okumamazlık yapamazdık tabi.


Okumamış olanların heyecanını bozmamak adına kitabın çok fazla ayrıntısına girmeyelim . Kısaca ortada bir biyoterörizm durumu var ve kahramanımız Langdon ve yeni yol arkadaşı olan Sienna Brooks, Floransa Venedik ve İstanbul'da bu olayı çözmeye ve saldırıyı durdurmaya çalışıyorlar. İçinde bolca sanat eseri ve mimari yapı geçen roman, diğer romanlarında olduğu gibi anlatılan yerleri feci şekilde görme isteği uyandırıyor. Bunun için internette bulduğum bir blogda görsel bir post hazırlamışlar. En azından tarif edilen eser ve yerlerin resimleri de işimi görür diyorsanız linki burada.

Sandro Botticelli'nin La Mappa İnferno (Cehennem Haritası) resmi.

Kitapta Dante'nin İlahi Komedya adlı eserinin Cehennem bölümü ve Boticelli'nin yukarıdaki Cehennem Haritası resimleri önemli yer tutuyor ve olay akışını şekillendiriyor.

Genel olarak sürükleyici, merak uyandırıcı ve süprizli finaliyle okunabilecek bir kitap. Mutlaka filme uyarlanacağı konusunda hiç bir şüphe yok. Demek ki yakın bir zamanda Tom Hanks'i İstanbul'da görebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder