19 Haziran 2013 Çarşamba

Pierre-Laurent Aimard ve Bilkent Senfoni Orkestrası Konseri

Bilkent Senfoni Orkestrası sezonun son konserinde (Odeon Festivali Hariç) dünyaca ünlü piyanist Pierre- Laurent Aimard'ı ağırladı. Benim programımda da sezon başında mutlaka gidilmesi gerekli konserler arasında yer alan etkinlik tam olayların başlangıç günlerine denk gelmesi nedeniyle biraz buruk geçmedi değil.


Aimard, her dönemin piyano repertuvarını özgün bir şekilde yorumladığı geniş kitlelerce kabul edilen, ünü bütün dünyaya yayılmış bir piyanist. Sanatçı BSO ile Brahms’ın Op.15, Re minör 1. Piyano Konçertosu’nu yorumladı bizlere. Konseri konuk şef olarak da yine ünlü şef Gilbert Varga yönetti. Dediğim gibi buruk bir konser olsa da sanatçının yorumu bize bu kötü günlerde biraz nefes alma fırsatı verdi. Keşke bu kadar alkış kıyamet karşısında bis yapıp en azından bir parça daha seslendirseydi.





Orkestra konserin ikinci yarısında Berlioz‘un La Damnation de Faust adlı eserinin Rakoczy March (Macar Marşı) bölümü ile Fransız besteci Albert Roussel'ın konusunu Antik Yunan Mitolojisi’nden aldığı Bacchus et Ariane Balesi’nin  konser versiyonu olarak kullanılan süitini seslendirdi.


Böylelikte Bilkent Senfoni Orkestrası sezon konserleri sona ermiş oldu. Sırada Odeon Festivali var ama ben gelecek sezonun programının açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Bakalım önümüzdeki sezon BSO bize ne gibi süprizler hazırlamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder