25 Şubat 2016 Perşembe

BURHAN DOĞANÇAY- PICTURE THE WORLD

Hafta sonu Cer-Modern'e söyleşi için gittiğimde Burhan Doğançay'ın fotoğraf sergisini de ziyaret ettim.

 

Ressam Burhan Doğançay’ın çektiği fotoğraflar; ilk kez Ankara’da sergileniyor.
İnsanın izini, kentin duvarlarından başlayarak süren sanatçının fotoğraflarının yer aldığı “Picture The World” başlıklı sergi; CerModern’de Mart ayına kadar devam edecek.

Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Burhan Doğançay’ın fotoğrafları; ilk kez sanatseverlerle buluşuyor. “Picture The World” başlıklı sergide bu kez; eserleri dünyanın en önemli müzelerinin daimi koleksiyonlarında yer alan sanatçının ilham kaynağını oluşturan fotoğrafları sergileniyor. Burhan Doğançay’ın objektifine yansıyan yaklaşık 100 eserin yer aldığı sergiye CerModern ev sahipliği yapıyor.

Kent duvarlarını ait olduğu ülkenin, şehrin, mahallenin ve sokağın sosyo-ekonomik yüzü ve toplumun aynası olarak gören Doğançay’ın fotoğraf karelerinde; New York’tan Togo’ya dünyanın dört bir yanından izler bulunuyor. Doğançay’ın gözünden kentlerin ve insanların sosyal ve psikolojik izleri sürülüyor.

“Picture The World” sergisi; 13 Ocak 2016 – 13 Mart 2016 tarihine kadar her gün 10:00 – 20:00 saatleri arasında CER Modern’de görülebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder