16 Şubat 2016 Salı

İkircikli Biricik - İlhami Algör

İnternet sitelerinde sıkça karşıma çıkan kitap,2015'in en iyi kitapları listelerinin çoğunda da yer alıyordu. Ankara Kitap Fuarında İletişim standından aldığım kitabı kısa sürede okudum.


Yazarın okuduğum ilk kitabı , diline ve üslubuna bayıldığımı söylemem lazım. En kısa sürede diğer kitaplarını da almayı düşünüyorum. Kısa bir not yakın zaman önce izlediğimiz '' Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku'' adlı film de yazarın aynı adlı romanından uyarlama.

Tanıtım bülteninden:
 “Yeni bir hayat kurmak... Nasıl oluyordu? Önce fikir mi geliyordu? Yoksa bir tesadüf sizi fikrin önüne mi getiriyordu? Yeni bir hayat için mutlaka, kuvvetli bir rüzgâr mı gerekiyordu? Önceki hayatınız artık ‘eski’ mi oluyordu? Eski olanın hükmü kalmıyor muydu? O vakte
kadar boşuna mı yaşamış oluyordunuz?”

Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, Albayım Beni Nezahat ile Evlendir ve Kalfa ile Kıralıça adlı romanlarıyla edebiyatımızda kendine has bir yer edinen İlhami Algör, yine bir romanla karşımızda: İkircikli Biricik.

İkircikli Biricik, yalnızlığın, arayışın, bulma ümidinin, şehirlerin, caddelerin, şarkının ve şiirin romanı… Titizlikle örülmüş bir kurgu; ustalıkla harmanlanmış, sarsıcı bir dil…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder