31 Aralık 2013 Salı

CSO Yeni Yıl Konseri - Swingle Singers

 


Bu yıl  Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası  Yeni Yıl konserinde yaklaşık 50 yıllık geçmişiyle insan sesinin bir enstrüman olarak kullanan Swingle Singers adlı grubu ağırladı.29 Aralık’ta Ankara Arenada gerçekleşen konsere seyirciler yoğun ilgi gösterdi öyle ki koca stadda tek boş koltuk kalmadığı gibi bazı seyirciler merdivenlerden takip etti konseri.


 İnsan sesinin neler başarabileceğini dünyaya anlatmak amacıyla yola çıkan grup, çok sayıda albüm yayınladı. Bugün yedi genç yetenekten oluşan Swingle Singers, akapella konusunda uluslararası bir fenomene dönüştü.




Konser programı klasik müzikten caza kadar uzanan geniş bir yelpazede hazırlanmıştır. gerek orkestranın seslendirdiği eserler gerekse de grubun akapella olarak söylediği şarkılar tanıdık ve bildik parçalar olunca seyirciler de eşlik etti bu şölene. Özellikle ara sonrası Dinçer Özer ve ekibinin yaptığı vurmalı çalgılar gösterisi ortamı iyice ısıttı. Eski yıla böylece veda ederken umarım 2014 tüm beklentilerimizin gerçekleştiği ve sanatın her çeşidiyle dopdolu bir yıl olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder