4 Aralık 2013 Çarşamba

Mirjam Tschopp ve Bilkent Senfoni Konseri

Yaklaşık 2 hafta önce Bilkent Senfoni Orkestrası'nın 2013-2014 Sanat sezonunda Gala konserinden sonraki ilk konserime gittim. İsviçreli keman sanatçısı Mirjam Tschopp'un solist olarak katıldığı konserde orkestrayı ünlü şef Jose Serebrier yönetti.


Konserde önce orkestra P. I. Tchaikovsky- Andante Cantabile adlı eserini seslendirdi. Daha sonra solist Mirjam Tschopp orkestra eşliğinde F. Mendelssohn'un çok ünlü Mi minör Op. 64Keman Konçertosunu seslendirdi. Benim de çok sevdiğim bu konçerto keman çalan tüm sanatçıların repartuarında yer alır. 

Mirjam Tschopp
 Aradan önce yoğun alkışlar eşliğinde sanatçı solo olarak bis yaparak Paganini'den bir eser daha seslendirerek bizleri mutlu etti. Sanatçı hakkında ayrıntılı bilgi için buradan...



Konserin ikinci yarısında orkestra Dvorak'ın 8.senfonisini coşkulu bir şekilde çalarak bizlere adeta bir müzik ziyafeti sundu. Bilkent Senfoni hakikaten Ankara'da, sıcacık konser salonu ve dünyaca ünlü şef ve solistleri ayağımıza kadar getirerek büyük bir hizmet sunuyor bizlere. Tek üzüntüm konserlerde boş kalan koltuklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder