13 Aralık 2013 Cuma

Jean-Efflam Bavouzet ve Bilkent Senfoni Orkestrası Konseri

Kasım ayının son günü soğuk bir Ankara akşamında, dünyaca ünlü piyanist Jean-Efflam Bavouzet'i dinlemek için Bilkent Konser Salonunun yolunu tuttuk.


Orkestrayı yine dünyaca ünlü şef Avi Ostrowsky yönetti. Konserin bu ilk bölümünde Ravel'in sol majör Piyano konçertosunu dinledik. Bu eseri daha önce hiç canlı olarak dinlememiştim fakat ne kadar özel ve güzel bir eser olduğunu biliyordum elbette. Özellikle arada duyulan caz tınıları ve hiç eksik olmayan coşkulu melodiler salonu dolduran seyircileri adeta büyüledi. Eserin sonunda dinmeyen alkışlar neticesinde sanatçı bizleri kırmayarak iki solo parça daha seslendirdi. Ara verildiğinde soluğu kızımla birlikte kuliste alarak sanatçıyla tanışma ve imza alma şansımız da oldu.

Berfin programını Jean-Efflam Bavouzet'e imzalatırken.
 Konserin ikinci yarısı da oldukça güzeldi. Orkestra şef  Ostrowsky yönetiminde Brahms'ın 1.Senfonisini seslendirdi. Bu eser de soğuk Ankara akşamında içimiz ısıttı .Yine çok güzel bir konser sonrası evimize dönerken programdan bir sonraki konseri seçme telaşına girdik bile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder